ASUNTOMESSUILLA NÄHTYÄ – KUINKA TEHDÄÄN BLOGIKOTI

hunajaista asuntomesstu lastenhuone blogikotihunajaista asuntomessut dekotalohunajaista lego ukothunajaista marimekko purkithunajaista marimekko voimistelutuotehunajaista dekotalo sisustus blogiuskottava hunajaista dekotalo asuntomessut tyton huone hunajaista dekotalo makuuhuone asuntomessut seinajoki hunajaista marimekko asuntomessut dekotalohunajaista asuntomesstu hayhunajaista blogikoti vaatehuone dekotalo asuntomessuthunajaista kodinhoitohuone asuntomessut seinajokihunajaista asuntomessut dekotalo sauna hunajaista riikka ja mattihunajaista asuntomessut blogikotimaisuushunajaista asuntomessut marimekko design

Näin bloggaajana ja te varmasti blogien lukijoina tiedätte millainen tyylisuunta sisustamisessa on ollut jo pitkään pinnalla. Mutta mitkä jutut kuuluvat ns klisheiseen blogikotiin….tässä vastaus. Kun astuin messukohteeseen 25 (Cubo) hämmästyin sitä miten yhteen asuntoon oli saatu mahdutettua kaikki ”must have” blogitavarat viime vuosilta. Onneksi tyylisuunta on muuttumassa persoonallisempaan suuntaan ja tällainen täysin mustavalkoinen tyyli on katoamassa tai muuttumassa.

Marimekon tekstiilit ovat silti todella kauniita, ja itsekin näitä haalin suurella rakkaudella. Mutta onko jo tässä kodissa liikaa? Toki pitää tässäkin tapauksessa muistaa, että ehkä tämä tyylisuunta on vielä suurelle massalle tuntematon ja niin sanotut”tavalliset sisustajat” varmasti saavat tästäkin stailauksesta uutta inspiraatiota. Ja messutaloa tehdessä tietysti materiaalit valitaan muutamalta firmalta. Kotona on onneksi mahdollisuus tehdä toisin.

Oli pakko naurun kera hihkua Matille, että ”tuo mulla on” ja ”tuokin mulla on” jne. 😀 Jopa vähän noloa huomata miten itsekin tähän tyyliin on joskus koukuttunut.

Talo kyllä on kiva ja ehdottomasti kannattaa kurkkia. Harmikseni juuri tuolla kamerani akku loppui ja keittiöstä ja ruokailutilasta jäi kuvat ottamatta. Taltioitui reissussa kuitenkin vessassa hempeä hetki kun Matti huikkasi korvaani suloisia sanoja kesken kuvailuni <3

EHKÄ PIDÄT MYÖS

18 Comments

 1. Uskomatonta miten ylimielistä. Kaunis koti eikä siinä ole mitään noloa. Se mikä oli persoonallista pari vuotta sitten, on nyt persoonatonta, tottakai. Ja sitten nauretaan että onpas nolo sisustus. Ollaan niin edelläkävijä. Sinä ja suuret massat. Onneksi pidin sisustustasi nolona jo silloin kun omasta mielestäsi tuo tyyli oli vielä kiva. Ei vaan anteeksi, kotisi oli oikeasti hemmetin kaunis! Todella inhoittavasti kirjoitettu 🙁 Monet voivat tykätä mustavalkoisesta ilman että sen tarvitsee olla blogeista matkittu. Samoin monet tykkäävät suomidesignista kyllä ilman Hunajaistakin. Aargh. Juntit Seinäjoella laittaneet mustavalkoista Marimekko, iik!

  1. öööh, en tiedä mitä vastata tähän…kirjoitin jutun itseironialla ja valitettavasti se ei kai välittynyt…koska on noloa mielestäni huomata itsekin olevansa jostakin muotista 😀 tottakai hyväksi havaittua alkaa matkia, en edes tiedä kuka tätä tyylisuuntaa suomeen ekana toi Suki (Varpunen) varmaankin 🙂

   Mutta tämä blogityyli on oikeasti tosi nähty ja mielestäni se on persoonaton ilman niitä henkilökohtaisia tavaroita mitkä messukodista puuttuivat 🙂

 2. Joo melkeinpä järkyttävän persoonatonta 😀 Vaikka kivoja yksityiskohtia, esim. legoukot, niin silti jäi fiilis, että tämä on niin nähty. Huh huh. Rupes ahdistamaan!

  1. Tulipas negatiivinen kommentti. Eh, siis ihania tavaroita, ottaisin mielelläni itsellenikin asunnon marimekon kuoseja jne. Mutta kaikki yhdessä, niinkuin kirjoitit, oli vähän liikaa.

 3. Ihanaa kun joku sanoo tämän ääneen, mitä itsekin mietin. Kaunis koti, sitä en kiellä, mutta jotenkin tosi persoonaton. Vakuuttelin itselleni että kunhan messut loppuu ja perhe muuttaa, tulee kotiin lisää lämpöä ja persoonaa, ja ehkä pahimmat kliseet ovat vain lainassa rekvisiittana. Ehkä.

 4. Ihan totta! Kuten aiemmatkin kommentoijat sanoi, tämä on tosiaan persoonaton ja toivoisin itsekin, että tästä päästäis jo eteenpäin. Onhan se helppo pistää yhteen mustaa ja valkeaa, mutta vaatii jo enemmän taitoa yhdistellä keskenään värejä ja persoonallisempia huonekaluja ja tavaroita. Vaikka pakkohan se on myöntää, että löytyy toki joitakin kuvien juttuja omastakin kodista 🙂

 5. Mulla oli kuule tismalleen samat ajatukset kun astuin tähän taloon, liika oli vaan liikaa. Itsellä taisi jäädä kameraan tasan yksi kuva tästä talosta…sekin noista puolapuista lasten huoneessa 🙂

 6. Olen aina pitänyt messukoteja hieman steriileinä, mutta tänä vuonna ensimmäistä kertaa havahduin siihen, kuinka ne todellakin ovat ns. ”kerralla sisustettuja” ja mitään kerroksellisuutta ja runsautta niihin ei ole saatu. Omaleimaisuutta voi olla, mutta kyllä sisustukset ovat aika varman päälle pelattuja ja jokainen tuote ja huonekalu taloissa on ”ostettavissa”; eli niissä ei näy mitään uniikkia kuvausrekvisiittaa, itse värkättyjä juttuja, antiikkia tms. ainutkertaista. Nyt kun vuosien myötä oma sisustusmaku on kehittynyt niin messukotien sisustuksesta on vaikea saada inspiraatiota…lähinnä taloja ja niiden ratkaisuja sinne tietysti mennään katsomaan, mutta kun tuota sisustuspuolta saisi vielä kehitettyä eteenpäin niin olisivat messut antoisia meille sisustushörhöillekin. 🙂 Mutta olet siinä oikeassa, että iso yleisö ei niin syvällisesti sisustusta harrasta ja heidän silmiinsä messukodit ovat varmasti hyvän maun huipentuma jo nykyisellään!

  Kamalaa kun kaikki ovat jo ehtineet messuilla käydä, pitää katsoa milloin itse ehtisi sinne…! 🙂 Asuntokuumeilu tarvitsee silloin tällöin vähän lisäliekkiä ja messut ovat omiaan siihen!

 7. Komppaan edellisiä! Kaikki kliseet yhdessä, tuloksena ei niin kiinnostava koti. Mutta totta sekin, että jollekin joka ei lue sisustusblogeja, tämä voi olla uutta ja inspiroivaa.

  En muuten aina heti tunnista näistä yhteiskuvista onko siinä exä vai nyxä – nyt hämäsi hattu. 😀

 8. Joo ei ole minun makuuni tämä tyyli, vaikka mustasta ja valkoisesta pidänkin. Näin jossain kuvat jo aiemmin tästä talosta ja pari kuvaa nähtyäni tuli fiilis, että loppuja en jaksa katsoa. marimekkoa toki on aina ollut suomalaisessa sisustuksessa, mutta tuo, että KOKO talo on pelkkää musta/valkoista samalla kaavalla, niin eiiih. Ja tosiaan kliseistä on luki sisustusblogeja tai ei. Epilen suuresti, että talossa tulee näyttämään ihan erilaiselta, kun perhe sinne muuttaa.

 9. Huomasin aivan saman kuvia katsellessa, vaikka omasta kodista monta juttua näistä löytyykin. Esim. Lastehuoneesta välittyy hyvin paljon se fiilis mikä meillä on pallovaloja myöten, heh. Itse tykkään mustavalkoisesta, mutta pehmeyttä pitää olla ja kodin kodikas ja kerroksellinen. Jos kaikki mahdollinen ympätään samaan kotiin, katoaa kodin viehätys.

 10. Näitä kuvia katsellessa tuli sellainen olo, että ne teki mieli samantien skipata. Niissä ei ole yhtään mitään uutta, persoonallista tai yllättävää. Näitä on nähty blogeissa ja oikeastaan jo aivan jokaisessa kanavassa useamman vuoden ajan. Kaunis koti, mutta tekisi mieleni heittää sinne räsymattoja, kirpputoriaarteita ja kellastunutta puuta. Jotain lämpöä edes.

 11. Messusisustus on kaupallinen sisustus, mahdollisimman paljon innostavaa tavaraa esiin. Jokainen löytänee jotain kivaa.
  Mutta jos kaunista kotia etsitään, tarvitaan asukkaille tilaa hengittää 🙂 Keep it simple. Edellisen postauksen harmonia on lämminhenkistä ja ihanaa.

 12. Sillä ei ole kuulkaa mitään väliä, vaikka kaikki sisustukset olisi toistensa kopioita. Nyt ollaan siirtymässä ”persoonallisempaan” suuntaan, eli suditaan mustaa maalia sinne, tänne ja tonne. Tosi persoonallista. Ainut ongelma samankaltaisissa sisustuksissa on se, että sillä tavalla sisustavat niin kovin mielellään a) pitävät blogia b) esittelevät asuntojaan lehdissä ja fb:n sisustusryhmissä c) tekevät molempia edellä mainittuja Eikö loppujen lopuksi ainut tärkeä asia ole se, että omassa kodissaan asuva pitää kodistaan.

 13. Kaikki kliseiset ja blogeista tutut huonekalut ja tavarat tästä asunnosta tuntuu löytyvän. Koti on kuitenkin kaunis ja sen asukkaat ovat varmasti kodistaan onnellisia. En lähtisi tuomitsemaan mustavalkoista väriyhdistelmää kuten täällä on moni tehnyt. Ihan sama kun sanoisi, että nyt kun blondi tukka on ollut kauan muotia niin ihmisten olisi hyvä jo värjätä tummaksi (?!) Persoonallisen ja lämpimän sisustuksen voi luoda mustavalkoisellakin eikä siihen kuulu automaationa eamesin tuolit ja tarjotinpöydät.

 14. KAIKKI suomalaiset sisustusblogit on samasta muotista tehtyjä. Samanlaiset tavarat ja huonekalut niissä pyörii. Samoine värimaailmoineen. On peikonlehtiä, mustaa, neliönmallista metallipöytää ja puuta lisätään lämpöä tuomaan. Ja sitten ollaan niin persoonallista ja kerroksellista. Huokaus.

 15. Jännää, että nyt, kun tämä musta-valkoinen muoti on menossa ohi, ollaan sitä haukkumassa. Ja kun kaikilla on jo ne samat matot, hyllyt, lamput jne. nyt puhutaankin sitten jonkun tietyn sisustustyylin puolesta.
  Oikeasti näille morkkaajille on syötetty jo alitajuntaan se uusin trendi. Siihen kuuluvat mm. vaalea puu, itämaiset matot/paimentolaismatot, ripaus mummolaa ja klassikkohuonekaluja.

  Tässä malliesimerkki tyylistä, jota nyt ihmisten mieliin syötetään http://www.vihreatalo.com/2016/05/muutama-kuva-kaupunkikodista-ja-uusi.html

  Itse olen kutsunut tätä tyyliä Alvar Aalto -tyyliksi, koska siihen kuuluu olennaisena osana vaalea puu. Tässä hieman sitä tyyliä, joka nyt alkaa tulla muotiin nykyaikaisena versiona. http://juvonep.blogaaja.fi/alvar-aalto-sisustus/

  Ei siinä mitään, sopii toki sen oman aikansa arkkitehtuuriin… mutta nythän sitä tuupataan tietysti samanlaisena kaikkialle.

  Voi kun toivoisi, että ihmiset löytäisivät itsensä, sen talonsa arkkitehtuurin ja alkaisivat sisustaa ihan omalla tyylillä. Mukavahan noita sisustuslehtiä ja -blogeja on lukea. Mutta pitäisi löytää se oma itsensä, eikä mennä massan mukana trendistä toiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *