ÄITI, MITÄ JOS SULLE KÄY JOTAIN? – SISÄLTÄÄ FDS:N ARVONNAN

Kaupallinen yhteistyö: 112-päivä

 

Ne kauheimmat sanat, mitäs jos…

Jokaisessa lapsiperheessä on varmasti pohdittu jollain tasolla sitä, jos arjessa sattuukin jotain vakavampaa. Sattumoisin myös ystäväni Minttu kirjoitteli aiheesta juuri ja töissä keskustelin juuri aiheesta lasten kanssa. Mitä jos sattuu jotain? Aikuiselle käy jotain? Tai lapselle? Tai mitäs jos syttyy tulipalo?

112-päivää vietetään perinteisesti ympäri Suomea 11. helmikuuta. Täällä Hämeenlinnassa pelastuslaitos on pitänyt avoimia ovia päivään liittyen. Olemme hoitolasten ja Siirin kanssa siellä vierailleet joka vuosi. Suosittelen lämpimästi. Ja miksikö?

Ensiapukoulutuksen saaneet tietävät, että jollain tasolla ennalta harjoitellut tilanteet eivät tositilanteessa ehkä tuntuisi niin pelottaville ja kun välineet ja hoitohenkilökunta on tutumman oloisia, heitä on myös helpompi lähestyä apua tarvittaessa. 112-päivä on myös hyvä muistutus siitä, että arjessa voi tapahtua jotain vakavampaa…ja tilanteisiin voi varautua ja joitakin tilanteita estääkin. Töissä harjoittelemme lastenkin kanssa ensiaputaitoja, miksei myös kotona! Mitä jos leivänmuru tarttuukin äidin kurkkuun?

Noh mitäs jos…oletteko miettineet kotona mitä vaaratilanteita kotonanne voisi käydä?

Nykyään kun Siiri on enemmän yksin kotona, olen kieltänyt häneltä muutamia asioita…täydessä kiellossa on parvekkeelle meneminen (syy tällä hetkellä korjausta vaativa kaide), olen myös kieltänyt kiipeilemästä tuolien avulla keittiön yläkaapeille (pelkään putoamista ja pään lyömistä kun en ole kotona) ja olemme keskustelleet siitä, jos ovea pimpottaa ihminen kenen tulosta Siiri ei ole tietoinen. Saako ovea avata ja miten voi varmistaa ketä oven takana on…

On jollain tapaa mahdotonta suojella omaa lastaan kaikilta tilanteilta, lapsille varsinkin sattuu ja tapahtuu…mutta jotkin tilanteet on todella hyvä käydä läpi yhdessä.   Mitä jos se tulipalo syttyy kodissa, saako tuolloin parvekesääntöä rikkoa? Tai miten apua soitetaan omalla kännykällä? Mitäs jos minä makaan tajuttomana sängyssä tai kaadun ja lyön pääni, tietääkö Siiri miten toimia? Soittaako ensin 112 vai Villelle?

On yhtä pelottava ajatus, että itselle kävisi jotain…ettei voisi suojella omaa lastaan. Näin kun nyt yksinhuoltajana elää, eikä ole sitä toista aikuista…hirvittää että Siiri jäisi pelottavaan tilanteeseen yksin. Toisaalta, elämää ei taas voi elää murehtien, mutta kyllä se vaan äitiyteen kuuluu…pelot. Lapsen satuttaessa itsensä, sattuu se minuunkin. Tiedätte varmasti tunteen, kun haluaisi siirtää toisen kivun itselleen.

 

 

Entäs sitten liikenteessä?

Täytyy olla 100% rehellinen…Snapchatin yleistyessä minullakin oli huono tapa kuvata videoita autoa ajaessani. Tai jos vain äkkiä yhden viestin lukee ratissa…Tein lupauksen Siirille. En enää käytä kännykkää ajaessani. En todellakaan halua vastuulleni onnettomuutta, mikä vaatisi meidän tai jonkin jalankulkijan hengen.On klishee haastaa ihmisiä, mutta toivon, että te teette saman päätöksen kuin minä.

Nyt kun Siiri kulkee kouluun yksin kävellen, on meillä sopimus että laitetaan viesti perillä. Koulumatkaa on toki harjoiteltu, mutta silti…painotan että pelkkiin liikennevaloihinkaan ei saisi sokeasti luottaa. Pitää katsoa tuleeko auto ennen kuin astuu jalallaan suojatielle. Ja se kännykkä…suurin pelkoni on Pokemon Go ja muut pelit, mitkä vievät huomion liikenteestä. Kiellossa on siis kännykän selailu matkan aikana. Onneksi Siiri on kovin tunnollinen, ja haluaa tehdä asiat oikein.

Hurjaa sekin, että kovin usein kuulee, että lapsen on vaikea päästä suojatienkään yli kadun toiselle puolelle kun autoilijat eivät pysähdy! Se on myös töissä huomattu, monesti seison tien varressa lapsiryhmän kanssa ja autoilijat vain painavat ohi…käsittämätöntä.

 

 

Taannoin Siirille ja parille hänen kaverilleen sattui tilanne, että ohikulkevasta autosta eteen hyppäsi mies, joka huusi lapsille ja heitti ilmeisesti heille kolikoita. Sekavasti käyttäytynyt mies ja Siiri koki tilanteen todella ahdistavaksi. Vaikka itse tunsi lapsena selviävän kaikenlaisista tilanteista, oman lapsen kohdalla nuo tilanteet ovat jotenkin pelottavampia. Itsensä tuntee tietysti paremmin.

Eihän Siiri koskaan nousisi tuntemattomaan autoon…

…täällä Hämeenlinnassa oli myös hetken trendi, että koululaiset menivät autotielle makaamaan…nähdäkseen pysähtyykö auto tai näyttääkseen kavereilleen oman hullunrohkeutensa. Tällaistakaan asiaa en koskaan uskonut joutuvani käymään läpi kotona…mutta tilanteen pakosta kyllä. Vaikka kuinka kaverit painostaisivat tai haukkuisivat nynnyksi, pitää luottaa itseensä ja omaan ajatteluunsa. Kuulostaa itsestäänselvyydelle, mutta ei aina lasten kohdalla näin olekaan.

 

 

Toivon, että 112-päivänä käytte lastenne kanssa tilanteita läpi, mitä kotona voisi sattua.

Mitkä ovat teidän arkenne ja kotinne mahdolliset vaarapaikat? Kännykkään on mahdollista saada 112-sovellus joka ilmoittaa tarkan sijainnin pelastushenkilökunnalle. Tämä on tosi hyvä juttu ajatellen lapsia, jotka eivät osaa välttämättä kertoa missä ovat. Itsekin olen kerran elämässäni ollut tilanteessa, jossa soitin hätänumeroon auto-onnettomuuden vuoksi. Tiedän miten sekaisin voi mennä tai miten lukkoon oma ajattelu voi mennä todellisessa hädässä. Onneksi hätänumeroon vastaavilla tyypeillä on kyky saada soittaja rauhoittumaan. Tässäkään onnettomuudessa ei ollut mitään tehtävissä ja auton alle jäänyt henkilö kuoli. Surullisimpia kokemuksia elämässäni. Tuollainen sovellus voi nopeuttaa pelastushenkilöstön paikalle saapumista, joten ehdottomasti lataukseen!

Elvytystaitoja voi opettaa myös lapselle, kylkiasentoon kääntämisen pitäisi osata kaikkien…niin lasten kuin aikuisten. En miellä tätä aihepiiriä liian pelottavaksi lapselle opettaa, kun sen esittää ikäänkuin kansalaistaitona ja jokaiselle kuuluvana perusasiana.

 

Lopulta pienillä jutuilla voi luoda turvallisemman arjen. 112-teemaviikon aikana kannattaa tarkistaa oman kodin palovaroittimet ja sammutusvälineet.

Osaatko sammuttaa peitolla kattilaan syttyvän tulen tai onko patterit kunnossa palovaroittimessa? Miten asunnosta poistutaan hädän sattuessa, mitä jos ulko-ovesta ei pääsekään ulos? Onko sähkölaitteiden johdot kunnossa tai ovatko pistorasiat suojattu ja kunnolla kiinni seinässä?

 

 

Näin sisustajan näkökulmasta on ihanaa, että tyylikkäitä kodin turvallisuuteen liittyviä tuotteita on olemassa. Elämän voi pelastaa paarman näköisellä palovaroittimella tai ankan nokalla varustetulla sammuttimella. On muuten ihania lahjaideoita uuteen kotiin tärkeälle ihmiselle! <3

 

***

Tämän turvallisuusmuikkarin lopuksi haluan jakaa lukijoilleni hyvää ja yhteistyössä Finnish Design Shopin ja Suomen turvallisuustoimijoiden kanssa.

Arvomme yhdelle lukijalleni juuri tuollaisen ankan näköisen ensisammuttimen. (Oiva Toikan suunnittelema ja Jalo Helsingin valmistama Phoenix-sammutin.)

Osallistua voit arvontaan kommentoimalla ja kertomalla miten omassa kodissasi voisit parantaa turvallisuutta.

Arvonta alkaa nyt ja päättyy ensi viikonloppuna 19.2. klo 12. Toivon arpaonnea!

 

Käykää nyt ihmeessä myös tutustumassa 112-kampanjan sivuihin, ja mars tutustumaan paikallisiin tapahtumiin 112-päivänä!

 

 

 

EHKÄ PIDÄT MYÖS

86 Comments

 1. Meillä on joka asuinkerroksessa palovaroitin, ja löytyy itseasiassa juuri tuo paola suhosen malli :). Sammutinkin on, mutta vanhentuneella päivämäärällä :(, pitäisi siis hankkia sammutuspeite ja uusi jauhesammutin! AnuEe

 2. Palovaroittimen patterit olisi syytä tarkistaa vuosittain ja ehkäpä sammutuspeiton hankintaa tulisi harkita.

 3. Eilen asennettiin makuuhuoneen juuri maalattuun kattoon palovaroitin. Tässä alle 60 neliöisessä asunnossa ei periaatteessa tarvisi olla kuin yksi hälytin, mutta pieni sijoitushan tuo toinen hälytin oli kun miettii miten paljon lisäturvaa tuo antaa.

 4. Omasta kodista puuttuu sammutin, joten se tulisi hankkia. Lisäksi liian usein tulee jätettyä sähkölaitteet seinään. Pieni juttu olisi napata ne pois seinästä ja minimoida laitteisiin tulevia vikoja. Kodista löytyy palovaroittimet, sammutuspeite ja ensiapupakkaukset.

  1. Juu! Toi seinässä roikkuva kännykän laturi…mun paha tapani… :/

 5. Aika hyvin on perusjutut kunnosa kotona, etenkin kun asuu yksin ja ei tarvitse miettiä samalla tavalla asioita, kuin vaikka lapsiperheessä. Siihen olen nyt alkanut opettelemaan, että laturit yms. sähkölaitteet irrotan seinästä, kun en käytä niitä, sillä näistä ollut paljon juttuja lähiaikoina.

 6. Uudessa kodissa kaikki perusjutut onkin aika hyvin huomioitu! Lapsiperheenä meiltä lukollinen lääkekaappi puuttuu, ja kunnon ensiapupakkas pitäisi hommata! Vaahtosammutinkin olisi tarpeen! 🙂

 7. Meillä on palovaroittimet ja yksi häkävaroitin sekä sammutuspeite löytyy. Turvallisuuspuute on yläkerran palotikkaat. Ne on jostain syystä vaan jääneet odottamaan talon ulkolaudoitusta, jota ei vielä luultavasti tänä vuonna vielä edes ehditä uusia.

 8. Minun pitäisi hommata keittiöön sammutuspeite siltä varalta, että pannun rasvat syttyvät palaamaan tmv. Toki sitä voisi käyttää muuallakin kuin keittiössä.

 9. Tuollainen sammutin lisäisi mielenrauhaa huomattavasti. Sammutuspeite meillä on esillä ja kaikkien ulottuvissa ja palovaroittimien kunnosta pidetään huolta. Lasten kanssa on tehty yhteiset kodin säännöt ja jokaiselta löytyy puhelimesta 112-sovellus.
  Olen myös sitä mieltä, että lapsen olisi hyvä oppia jo ajoissa oma kotiosoite ja vaikka äidin puhelinnumero ulkomuistista. Se voi olla hyödyksi jossain tukalassa tilanteessa!

 10. Pitäisi varmaan opettaa pojille kännykän käyttöä, miten soitetaan 112. Pojat nyt 4v ja 5v.

 11. Mulla on paha tapa jättää kännykän laturi pistorasiaan. Siitä tavasta olisi aika luopua, samoin keittiön työtasolla keikkumisesta silloin, kun ei muka jaksa hakea porrasjakkaraa toisesta huoneesta…

 12. Palovarottimet on, juurikin paarman muotoiset, käy jopa koristeesta. Sammutuspeitto hankinnassa ja tietenkin ensisammutin. On tosi tärkeää palon sattuessa, että ensivälineet löytyy ja helposta paikasta.

 13. Hyvä kirjoitus ja tärkeä asia! Meillä on myös aina puhuttu näistä asioista avoimesti, se lisää lapsen turvallisuutta. Meillä katossa pörrää tuo tummanharmaa kärpänen ja ankka sopisi hyvin eteisen hyllylle! Hienoja, että tärkeistä asioista tehdään myös tyylikkäitä!

 14. Tärkeää asiaa. Löytyy palovaroittimet kummastakin kerroksesta. Ovat linkitetty toisiinsa. Jos toinen alkaa hälyttää, niin toinenkin alkaa hälyttää. Sammutuspeitto ja pari sammutinta löytyy. Kummassakin kerroksessa omansa. Mukana arvonnassa. Tyylikäs ja erittäin tarpeellinen kapine 😊!

 15. Palovaroittimia löytyy tarpeeksi ja sammutuspeite molemmista kerroksista mutta sammutin olisi vielä hyvä. 🙂

 16. Meiltä puuttuu vielä sammutin, sammutuspeite ja palovaroittimia on. Ollaan pian muuttamassa uuteen asuntoon jossa on takka ja juuri mietin että pitääkin tarkistaa vielä onko siellä häkävaroitin. Tyylikäs tuo Toikan ankka!

 17. Sammutuspeitteitä ja vaahtosammutin kyllä löytyvät, mutta niiden käytöstä ei ole lasten kanssa keskusteltu. En kyllä itsekään tiedä miten sammutin toimii, joten hyvä herätys oli tämä postaus. Oppitunti kotona pidettävä piakkoin.

 18. Tuollainen tyylikäs sammutin olisi hieno lisä meidänkin kodin turvallisuussuunnitelmaan! Tärkeää asiaa puhut kaikin puolin. Meillekin tuli kännykkäkielto autoon, kun lapset toivat päiväkodista viimevuotisen 112-kampanjan myötä esitteen ja syyttelivät mun jatkuvasti käyttävän autossa puhelinta. Huomattiin sitten vasta tarkentaa, että sääntö koskee vain kuskia, ei välttämättä apukuskia… 😄

 19. Olin tosi harmissani kun tällä kertaa ei omalla paikkakunnalla järjestetä mitään 112-päivän tapahtumaa, aina on niissä käyty. Palovaroittimien paristot täytyykin muistaa tsekata. Sammutuspeite löytyy mutta sammutin olisi kyllä hyvä olla myös. 🙂

 20. Palovaroittimet, -sammutin ja -peitto löytyvät, mutta niiden käyttöä pitäisi kyllä taas käydä läpi, samoin kuin lasten kanssa ohjeita hätätapauksen varalle.

 21. Varoittimia löytyy joka huoneesta, peite seuraavana hankintalistalla. Toki tässä uudessa kodissa olisi myös sammutin hyvä olla, kun ekaa kertaa ikinä meillä on takka!

 22. Pitäisi tarkastaa yhdestä unohtuneesta varoittimesta paristo, jauhesammutin pitäisi huoltaa ja sammutuspeite puuttuu keittiöstä. Hyvä, kun muistutit! 🙂

 23. Kotonani on ihan täysimääräisesti palovaroittimia, yksi häkävaroitin, monen monta sammutuspeittoa ja sammutin (se vain taitaa kohta olla yli-ikäinen). Olen osallistunut sammutusharjoituksiin. Ulko-oven pielessä on kotimme koordinaatit. Ehkä toi 112-sovellus ois hyvä ladata.
  Varsinaista pelastautumisharjoitusta kotona ei ole tehty, se puuttuu varautumisesta.

 24. Kotoa löytyy sammutuspeite ja palovaroitin, mutta sammutinta ei vielä ole; tämä olisi tarkoitus hommata esim. kiuaspalon varalle. Kotona on aina ”turhat” töpselit pois seinästä, enkä ikinä jätä uunia tai kiuasta päälle ja poistu itse asioille. Lääkekaapista löytyy lääkehiiltä sekä ensiaputarvikkeet.

 25. Sammutuspeitto ja sammutin ovat puuttuvia. Autosta sammutin löytyy. Lapsille pitäisi kertoa että mitä tehdä jls on yläkerrassa ja alhalla palaa niin ettei voisi mennä ulos. Miten päästä parvekkeelta ulos tekemällä lakanasta narun tai miten mennä kaiteen yli ulkovaraston katolle. Entä miten toimia kahden keskikokoisen koiran kanssa. Pelottavia tilanteita ja lapsia pelottaa kun näistä puhutaan. Silti pakko puhua aina välillä. Ja jos itseäni esim huimaa, olen kerrannut hätäkeskuksen numeron ja sanonut mitä pitäisi tehdä jos pyörtyisin enkä virkoaisi.

 26. Vaahtosammuttimen ja sammutuspeitteen käyttöä voisi olla hyvä harjoitella!

 27. Sammutuspeite ja ensisammutin puuttuvat, palovaroittimet laitettiin kuntoon muuton yhteydessä.

 28. Meillä on varoittimia huoneiden katossa ja keittiöstä löytyy sammutinpeite.
  Pannuhuoneen eteisestä löytyy iso sammutin.
  Lapsille on kerrottu tulen vaaroista. Hätänroa pitää vielä vähän opetella.

 29. Sapputuspeitteenvoisi vaikka tuolta kaapin perältä laittaa seinälle näkyvälle paikalle. Samoten sähkölaitteiden seinästä irroittamista pitäisi harrastaa enempi.

 30. Asumme omakotitalossa ja olen tehnyt pelastussuunnitelman omaan päähäni, toivottavasti en ikinä sitä joudu käyttämään. Meillä on puulämmitteinen talo, luotan silti sen toimivuuteen, vaaranpaikkoina pidän ennemmin ns tavallisia arkisia askareita. Hyvä on pitää mielivalppaana, eikä saisi liikaa rutinoitua arkeensa.

 31. Hyviä pointteja toit esille ja erityisesti se, että asioihin voi varautua ja lasten kanssa keskustella asioista jo etukäteen.

  Itseltäni puuttuu sekä sammutin että sammutuspeite.
  Sammutuspeite on ollut jo hetken hankintalistalla ja taidan sen nyt 112 päivän kunniaksi vihdoin ostaa. Kiitos muistutuksesta 🙂

 32. Nykyään ihmiset sammuttavat TV:n kaukosäätimestä, kokemuksella kerron kannattaa telkasta sammuttaa. Vuosia sitten televisio pamahti liekkeihin, onneksi ehdin maton heittämään päälle. Varoittimia löytyy parikin.

 33. Haluaisin hellan nappuloihin turvakytkimen tai vastaavan. Nyt nappulat kääntyvät aivan liian herkästi ihan vahingossakin, yksi läheltä piti tilanne on jo ollut. Sen jälkeen päätin että jos joskus vielä muutan niin myös sammutuspeite on asia joka laitetaan heti paikalleen uudessa kodissa. Lisäsimme myös yhden palovaroittimen sillä hieman kauempana oleva palovaroitin ei reagoinut savuun jota hellalla olevasta palonalusta muodostui. Säikäytti että jos en olisi itse ollut kyseisessä tilassa niin palo olisi ehtinyt levitä ennen kuin varoitin olisi toiminut.

 34. Meillä on jo paljon kodin paloturvallisuuteen liityviä asioita kotona; vaahtosammutin, sammutuspeite, palovaroittimia useimmissa huoneissa ja häkävaroitin yläkerrassa. Parantaa voisi testaamalla palovaroittimien kuntoa useammin ja hankkimalla myös alakertaan häkävaroittimen.

 35. En oo hetkeen tarkistanut palovaroittimen pattereita, pitäisi. Ja ei mulla ole muuten sammutuspeitettä tai sammutintakaan, ne on kyllä olleet hankintalistalla mutta pitäisi oikeasti hankkiakin. Olen kyllä suunnitellut minkä maton repäisin sammutuspeitteeksi jos jotain syttyy tuleen.

 36. Tarkistamalla palovaroittimen patterin säännöllisesti. Lisäksi ois hyvä hankkia sammutuspeitto ja sammutin. Puhelimen laturi jää liian usein niin itsellä kuin lapsilla siihen pistorasiaan, vaikka ei ois iso homma irrottaa sitä heti käytön jälkeen.

 37. Mulla on ollut mielessä, että täytyy hankkia keittiöön sammutuspeite. Eikä vaahtosammuttimestakaan haittaa olisi.

 38. Tuollainen sammutin tulisi kyllä tarpeeseen. Meillä kun ei sellaista ole 🙂

 39. Sammutin olisi pop uuteen asuntoon muuttaessa! Palovaroitin ja sammutuspeite ovat olleet itsestäänselvyyksiä, kännykästä löytyy 112-sovellus. Kunnollinen ensiapupakkaus pitäisi vielä hankkia sekä autoon, että kotiin.

  Paljon autoilevana autosta löytyy taskulamppu ja heijastinliivi, lämpimät vaatteet ja matto, jonka voi hätätapauksessa kääriä lämmikkeeksi. Nämä kannattaa pitää mukana! Ja kotonakin taskulamppu on pop!

 40. Varoitin ja sammutuspeite on. Hyvä käydä ajatuksissa suunnitelma, jos jotain tapahtuu. Reagointi nopeutuu. Hyvä kirjoitus.

 41. Pitäisikin nakuttaa sammutuspeite vihdoin näkyville. Sammutin tulisi todella tarpeeseen työhuoneelle 🙂

 42. Meiltä löytyy kotoa palovaroitin ja sammutuspeite, mutta sammutin vielä puuttuu.

 43. Yritän muistaa aina nostaa tulitikut tarpeeksi ylös takan sytyttämisen jälkeen etteivät vahingossa päädy lasten käsiin.
  Vaahtosammutin pitäisi hankkia, ankkaa voisi pitää ihan näkösälläkin. Turvallisuus voi olla kaunistakin! <3

 44. Tärkeitä juttuja. Opetan lapsille käytännössä tapoja toimia, jos jotain sattuisi.

 45. Lisäämällä palohälyttimien määrää, lisäksi keittiöön voisin hankkia sammutuspeiton 🙂

 46. Kertoa miehelle mistä sammutinpeiton löytää, ja toinen olisi hyvä hankkia. Ihan vain varalta toiseen päähän taloa. Ja todella hyvä tuliainen, ihan kenelle vaan.

 47. Kovimpia tragedioita olisi, jos oma koti palaisi. Siksi palohälyttimet kunnossa joka huoneessa. Vaahtosammutinta meillä ei vielä olekaan. Se löytäisi meillä paikkansa keittiön paraatipaikalta.
  Niina:)

 48. Sekä palo- että häkävaroittimet kotona sekä sammutuspeite sekä ensiaputarvikkeet.

 49. Laturit pitäisi muistaa ottaa pois pistorasiasta, kun niitä ei tarvita. Nyt ne tahtoo jäädä paikoilleen :/

 50. Häkävaroitin olisi hankintalistalla ja toki ekaluokkalaisen kanssa voisi säännöllisesti käydä läpi mitä tehdä erilaisissa hätätilanteissa. Lisäksi voisi kiinnittää enemmän huomiota noiden ladattavien laitteiden ja laturien kanssa toimimiseen.

 51. Meiltä puuttuu sammutuspeite ja sammutin. Molemmat vanhemmat on ensiapukoulutettu. Junior on vielä niin pieni, että toistaiseksi osaa vasta painaa kipeää kohtaa jollain pehmeällä. Mutta olemme jo leikkineet mahdollista tulipaloa varten leikkiä ”näin kontataan parvekkeen ovelle”.

 52. Aion hankkia suuremman sammutuspeitteen ja selvittää, kuinka usein vaahtosammuttimen kunto täytyy tarkistaa.

 53. Sammutuspeite keittiöön ja palovaroitin toiseen makuuhuoneeseen ovat hankintalistalla, tuosta vaaleanpunaisesta paarmasta olen jo aikani haaveillut. Nyt meillä on ihan tavalliset, valkoiset marketista hankitut varoittimet jotka toki ajavat asiansa nekin.

 54. Hei!
  Meillä pitäisi olla kaikki kunnossa, mutta tuo ”ankka”
  ainakin puuttuu. Erittäin kivan näköinen..

 55. Arvatenkin juuri omistamalla sammuttimen!! Meillä lämmitetään päivittäin kahta muuria polttopuilla ja meidän 10 ja 11 vuotiaat pojat hoitelevat sytytämisen usein ja hieman pesän valvontaakin harrastavat joskus..Mutta mitä jos sieltä kipinä lentäisikin? Osaisivatko he oikeasti toimia hätätilanteessa? Uskoisin..mutta tuo ankka olisi meille ihan omiaan…

 56. Toivottavasti koskaan en tule tarvitsemaan, mutta juuri tuo ankka on ollut aikeissa hankkia. Noloa myöntää mutta olimme aika kauan ilman minkään näköisiä palovaroittimia; kun patterit loppui, varoittimet otettiin pois katosta eikä laitettu takaisin. Vähän liian helppoa ”unohtaa” niinkin tärkeä asia.

 57. Vaihtaa kahvinkeittimen sellaiseen keittimeen, joka sammuisi itsestään parintunnin kuluttua. Usein huomaan miettiväni ”apua jäiks keitin päälle”

 58. Toi ensisammutin on kyllä hyödyllisyytensä lisäksi niin sympaattisen näköinen, että heti meni ostoslistalle, kun sen näin. 🙂 Tälleen hysteerisenä ihmisenä oon käynyt melkein kaikenlaiset skenaariot jo päässäni läpi ja just sammutuspeitteet löytyy kotoa, eikä tulisi kuuloonkaan, ettei palovaroitin olisi toiminnassa. Opiskeluaikaisessa kerrostalossa oli automaattinen palohälytysjärjestelmä, joten siellä tuli myös treenattua useaan otteeseen asunnosta poistumista palohälytyksen aikaan, kun jollain oli aina paahtoleivät kärähtäneet tai baarin jälkeen ruoat jääneet vähän ylikypsymään. Siihen aikaan tuli myös mietittyä miten ikkunan kautta pääsisi tositilanteessa parhaiten poistumaan asunnosta. 😀

 59. Paransimme juuri turvallisuutta pikkuisen kun luimme jutun kännyköiden lataamisesta sängyn vieressä.Nyt emme lataa niitä ollenkaan öisin.Paloturvalliset tekstiilit kiinnostaa minua kovasti ja niistä voisin ottaa selville lisää.Muutenkin olen hyvin kiinnostunut turvallisuudesta kotona ja muuallakin,ehkä välillä huolestun jopa liikaakin…

 60. No nuo pistorasiat….Ovat täynnä piuhaa vaikka toisessa päässä ei mitään. Lisäksi tätä postausta lukiessani kauhistuin tajutessani että eihän meidän huushollista löydy minkään valtakunnan sammutusvälineitä!Pitäisi ottaa myös enemmän tavaksi kuin poikkeukseksi uusia noiden palovaroittimien pattereita.

 61. Sammutuspeite meillä on keittiössä, mutta kaapissa vähän hankalasti saatavissa, jos niin ikävästi kävisi, että sitä tarvitsisi. Palovaroittimet on meillä (kuten taitaa olla vaatimus uusissa taloissa) sähköverkossa, joten pattereita ei onneksi tarvitse huolehtia.

 62. Sammutuspeite löytyy (keittiön kaapista) mutta tuo phoenix ensisammutin on ostoslistalla, joten toivottavasti nyt on onnea arvonnassa.

 63. Muuten pitäisi olla kaikki kunnossa, löytyy mm. kaksikin sammutuspeitettä, mutta itse sammutin vielä puuttuu.

 64. Tarkistan sähkölaitteiden kunnon sekä testaan palovaroittimet säännöllisesti.

 65. Sammutin löytyy autotallista, toinen voisi olla täällä sisällä. Sammutuspeite löytyy.

  1. Heippa…blogi tottavie hiljentynyt…voittajalle on ilmoitettu voitosta mutta tänne olen unohtanut sen kertoa. Pitääkin korjata juttu. Täytyy sanoa, että toisinaan elämä vie…eikä blogille ole aikaa. Onneksi se onkin harrastus ja en ole sitoutunut päivittämään sitä kenenkään vuoksi…silloin kuin itselle sopii 🙂

 66. Heippa, olen yrittänyt ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse mutta huhuilenpa nyt vielä tätäkin kautta että missähän voittamani sammutin oikein viipyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *